Usuwanie konta QrKontakt

Możesz w każdej chwili zażądać usunięcia konta QrKontakt i powiązanych z nim danych.

W aplikacji lub panelu

Zaloguj się, otwórz ustawienia profilu i wybierz usunięcie konta. Po potwierdzeniu rozpocznie się 7-dniowy okres, w którym możesz anulować żądanie.

Przejdź do ustawień profilu

Bez dostępu do konta

Wyślij żądanie z adresu e-mail przypisanego do konta. W celu ochrony konta możemy poprosić o potwierdzenie tożsamości.

Wyślij żądanie usunięcia

Co dzieje się z danymi

Przez 7 dni konto pozostaje aktywne i żądanie można anulować. Następnie konto, sesje, tokeny urządzeń i naklejki są dezaktywowane. Dane osobowe są usuwane lub anonimizowane najpóźniej w ciągu 30 dni od pierwotnego żądania.

Dokumenty księgowe i ograniczone dane audytowe mogą być przechowywane dłużej wyłącznie przez okres wymagany prawem albo konieczny do ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.

Szczegóły znajdziesz w Polityce prywatności.